top of page

USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET

KYSYMYS: Mitä on Leijasurffaus / Leijahiihto (engl. Kiteboarding / Snowkiting)

Laji on liikuntamuoto jossa liikutaan maalla/lumella/vedessä tuulenvoimalla käyttäen tehonsäädöllistä leijaa. Lajia voi harrastaa leppoisasti tai extremesti oman mieltymyksen mukaan.

KYSYMYS: Onko leijalautailu vaarallista?

Laji luokitellaan extreme lajiksi. Kurssilla opetamme kuinka lajia harrastetaan turvallisesti ja oman mukavuusalueen sisällä.  Laji on turvallinen ja loukkaantumisia sattuu harvoin.

KYSYMYS Tarvitsenko hyvän fyysisen kunnon?

Normaali peruskunto riittää mainiosti.  Kesäisin uimataito on kuitenkin ehdoton edellytys kurssille osallistumiseen ja lajin harrastamiseen ylipäätänsä.

KYSYMYS Kauanko lajin oppiminen kestää?

Lajin perusteet saat haltuun kurssin aikana jonka jälkeen yhden kauden harrastettuasi osaat jo paljon uusia juttuja ja kuinka toimia eri tilanteissa. Oppiminen ei kuitenkaan lopu ikinä.

KYSYMYS Onko kurssilla ikärajaa?

Kurssin alaikäraja on 15-vuotta ja alle 18-vuotiailta tarvitaan vanhempien kirjallinen suostumus.

KYSYMYS Mitä tarvitsen mukaan peruskurssille?

Kouluttaja kertoo näistä varauksen yhteydessä tarkemmin.  Asianmukaiset vaihtovaatteet. Talvella omat sukset/lauta, kypärä,  vesipullo, lämpimän vaatetuksen ja hyvät kengät.

KYSYMYS Voinko aloittaa harrastamisen ilman kurssia?

Voit, mutta pliis älä tee sitä. Välineiden ja oman terveyden lisäksi riskeeraat myös kanssaharrastajien ja muiden rannallaliikkujien turvallisuuden. Kurssin käymällä säästät myös rikkoutuneiden leijojen korjauskustannuksissa. Mikäli kuitenkin päätät aloittaa lajin ilman kurssia, niin älä epäröi kysyä neuvoa. Hommaa tehdään rakkaudesta lajiin ja autamme mielellämme vaikket meidän kurssilainen olisikaan.

KYSYMYS Missä lajia voi harrastaa?

Lajia voi harrastaa tuntureissa,järvillä,merellä ja maalla. Näissä maaston ja tuulen huomioiminen on erityisen tärkeää. Joensuussa harrastamme pyhäselällä ja höytiäisellä tuulensuunnasta riippuen.

KYSYMYS Minulla on omat välineet, voinko ottaa ne mukaan kurssille?

Mikäli sinulta löytyy omia välineitä, on ne hyvä ottaa mukaan kurssille jotta voimme käydä myös niiden toimintaa läpi yhdessä. Meiltä löytyvät nykyaikaiset leijat ja varusteet joilla oppiminen voidaan toteuttaa mahdollisimman helposti ja turvallisesti. 

KYSYMYS Millaiset välineet minun kannattaa hankkia?

Opastamme mielellämme välinehankinnoissa ja välineet kannattaakin hankkia vasta kurssin jälkeen.

 

Kurssille osallistuminen tapahtuu oppilaan omalla vastuulla. Suosittelemme hankkimaan vakuutuksen joka kattaa leijasurffauksessa mahdollisesti aiheutuneet tapaturmat. Yleensä tämä ei sisälly normaalin vapaa-ajan vakuutuksesi piiriin.

Mikäli sinulla jäi jotain kysyttävää, otathan yhteyttä puhelimitse tai sähköpostilla. 

bottom of page