top of page

Joensuun yleisimmät kitespotit (kesä)

Linnunlahti venesataman kopit. Tuttavallisemmin LL tai kopit. Toimii parhaiten länsi-luode välillä. n.220-280 astetta. Linnunlahdella on hyvä lennättää leijaa ja sieltä löytyykin varsin suuri nurmikenttä leijan nostoon/laskuun ja yleiseen harjoitteluun. Vesille mentäessä väylä on kuitenkin ahdas ja riskinä on leijan osuminen puihin/kiviin. Rannasta täytyy osata lähteä bodykryssillä/välittömästi ylätuuleen joten LL ei sovellu vasta-alkajalle. 

Noljakan veneranta (aavarannan vieressä) tuttavallisemmin pumppaamo,gb aka golden beach. Toimii parhaiten etelä- lounaistuulella. n.160-220 astetta. Leijalla ok nostopaikka nurmella. Pumppaamolla on poukama jossa vesi on aina suhteellisen matalaa ja täten soveltuu hyvin harjoitteluun. Suurimmat hazardit pumppaamolla ovat launch paikalta veteen mentäessä pari puuta ja kasvustoa matkalla. Ajoittain myös saattaa löytyä kalastajien verkkoja/katiskoita joten näihin kannattaa kiinnittää huomiota.

Lautasuon ranta - Lautasuo toimii itä-kaakko tuulella. Lautasuon lähtöalue ei ole kovin suuri mutta suhteellisen helppo launchata. Lautasuolla on kahluusyvyyttä sopivan kauas ja sopii erinomaisesti lajin harjoitteluun. Rannalta löytyy parkkipaikka ja kiikku. Kesäisin voi olla uimareita ja pyritään pysymään uimareista mahdollisimman kaukana. Täälläkin usein verkkoja vedessä.

Veneranta (lautasuon vieressä) Silloin kun tuuli sattuu lautasuon ja pumppaamon väliin. Hyvän kokoista aaltoa.

Häikänniemi eli Häikkä. Häikkä toimii pohjois- itätuuli akselilla. Rantaan tulee välillä kivan kokoista aaltoa ja aallonmurtajan takaa löytyy "flättiallas" 
Häikässä on kiva jos on kaveri auttamassa leijan nostossa ja laskussa. Yksinkin onnistuu mutta kannattaa olla tarkkana sillä ranta on täynnä pikkukiveä ja mm jokavuotinen juhannuskokko löytyy tuolta myös, joten leijan/narut saa helposti rikki.

Vierevänniemi. Vierevä toimii Luoteistuulella ja on tarkka tuulensuunnasta. n. 270-295 astetta .Löytyy hiekkarantaa ja vierevästä onkin helpoin lähteä kävelemällä ensin matalikkoon.(drift launch) Löytyy matalaa vettä ja puitteet rannalla on muutenkin erinomaiset. Keli sattuu vierevään todella harvoin. Vierevä on kirjoittajan ehdoton lemppari kesällä. 

Mikäli rannalla on muuta porukkaa/harrastajia. On kohteliasta punoa narut puomin ympärille tauon aikana. Näin vältytään myös vahingoilta.

bottom of page